Primeres protestes a Catalunya per la sentència del 'procés'

El moviment Tsunami Democràtic distribueix desenes de bitllets d’avió amb la intenció d’aturar l’activitat de l’aeroport de Barcelona.

Agents dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Nacional controlen l’accés a la terminal 1 de l’aeroport del Prat
Agents dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Nacional controlen l’accés a la terminal 1 de l’aeroport del Prat / Alejandro García (Efe)

L’etiqueta #SentènciaProcés s’ha tornat viral en les xarxes socials pocs minuts després de la sentència del Tribunal Suprem sobre el ‘procés’ de Catalunya. Milers d’usuaris han començat a utilitzar-la per a criticar, donar suport a la resolució judicial o convocar mobilitzacions arreu de tot el món. A través dels canals de Tsunami Democràtic, s’han fet públiques protestes a les universitats catalanes i han distribuït desenes de bitllets d’avió amb la intenció d’aturar l’activitat de l’aeroport de Barcelona.

“Fem una crida a la ciutadania perquè participe en les mobilitzacions de tots els espais”, ha publicat l’associació Òmnium Cultural, presidida per un dels condemnats, Jordi Cuixart, a través de les seues xarxes socials, que ha convocat aquest matí una junta extraordinària per a tractar la resolució judicial i una marxa de protesta cap al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Les primeres concentracions han tingut lloc a les 12:00 hores davant les universitats catalanes, que han concentrat vora 25.000 estudiants, segons la Guàrdia Urbana, i a la plaça de Catalunya, a Barcelona, on s’ha anunciat la crida per a bloquejar els vols de l’aeròdrom de Barcelona. Com a conseqüència de les manifestacions, a les 14:00 hores, el servei d’infraestructures ferroviàries Adif ha publicat un tuit en què anunciava la interrupció del servei de trens entre les estacions de Montcada i Reixac i l’aeroport del Prat.

A més, a les 15:00 hores també hi ha prevista una concentració al carrer Calàbria de Barcelona, on està ubicada la seu d’Esquerra Republicana.

També et pot interessar

stats