La primera taula de negociació d'administració local es reunirà dimarts

Hi participaran el Consell, sindicats i representants de les entitats locals, que buscaran acords en matèria d'ocupació pública

Façana de l'Ajuntament de Sueca, a la Ribera Baixa
Façana de l'Ajuntament de Sueca, a la Ribera Baixa / À Punt NTC

La Generalitat ha convocat per primera vegada la taula general de negociació d'administració local de la Comunitat Valenciana, on participaran el Consell, sindicats i representants de les entitats locals. L'òrgan, previst en la nova Llei de funció pública 4/2021, celebrarà la seua sessió constitutiva dimarts que ve, 14 de febrer.

“L'objectiu és disposar d'un fòrum de diàleg permanent en el qual puguen tractar-se totes les qüestions d'ocupació pública que afecten les entitats locals i siguen susceptibles de regulació autonòmica, de manera que es faciliten els acords”, ha explicat el director general d'Administració Local, Toni Such.

“Els ajuntaments són les administracions més pròximes a la gent, els que primer poden assistir i atendre els ciutadans. Per això per a aquest Consell sempre han estat una prioritat en la seua acció de govern”, ha indicat el director general.

Un dels objectius de la primera convocatòria de la mesa serà acordar el reglament pel qual es regirà. El document, que una vegada aprovat serà publicat en el DOGV, haurà d'establir la composició de la taula, i es garantirà el principi de presència equilibrada, així com la seua estructura i regles de funcionament.

També et pot interessar

stats