Primera reunió d’Educació amb les universitats per parlar de finançament

Els rectors i rectores han mostrat satisfacció d’aquesta primera presa de contacte

Rovira es reuneix amb els rectors i les rectores de les universitats públiques valencianes
Rovira es reuneix amb els rectors i les rectores de les universitats públiques valencianes / GVA

El conseller d’Educació, José Antonio Rovira, s’ha reunit aquest dimecres per primera vegada des que va iniciar-se la legislatura amb el sistema universitari públic valencià. Entre el llistat de temes prioritaris que hi havia damunt la taula destacava un assumpte clau: la renovació del sistema de finançament de les universitats.

En la trobada a porta tancada han participat els cinc rectors i rectores de les universitats públiques de la Comunitat Valenciana, el conseller i part del seu equip. Entre les propostes, s’ha acordat l’aprovació d’un pla plurianual de finançament per a les universitats. El president de la conferència de rectors, José Capilla, ha dit que sense aquest pla els centres universitaris no poden establir cap objectiu. “Hem de començar a treballar ja, pràcticament des de zero”, ha puntualitzat Capilla.

Precisament fa uns dies Carlos Mazón va assolir el compromís de reformar el sistema de finançament universitari, compromís que també va adoptar l’anterior govern del Botànic, però que després de huit anys es va quedar sense complir.

Entre altres qüestions que s’han abordat aquest dimecres, s’ha negociat la implantació del sistema d’universitats i també s’ha garantit que els diners que estaven acordats per al 2023 arribaran abans que finalitze l’any. En general, els representants de les universitats públiques han mostrat satisfacció en eixir d’aquesta primera presa de contacte.

També et pot interessar

stats