Primera jornada de la ronda de consultes amb el rei Felip VI

L’únic valencià, Joan Baldoví, ha sigut un dels primers en la ronda de consultes més nombrosa de la democràcia, amb 18 dirigents.

L’únic valencià, Joan Baldoví, ha sigut un dels primers en la ronda de consultes més nombrosa de la democràcia.
L’únic valencià, Joan Baldoví, ha sigut un dels primers en la ronda de consultes més nombrosa de la democràcia.

Aquest dimarts ha tingut lloc la primera de les dues jornades de la ronda de consultes amb el rei Felip VI per a constatar si hi ha algun candidat amb els suports suficients per a ser investit president del govern central. 

Aquesta ronda de consultes, la tercera d'aquest any, és la més nombrosa de la democràcia, ja que fins a 18 dirigents polítics es veuran amb el monarca espanyol. L’únic valencià, el diputat de Més Compromís, Joan Baldoví, ha estat present en les tres cites: la del 5 de juny, la del 16 de setembre i la d’aquest dimarts.

Baldoví ha destacat en 20H NTC que "només hi ha la possibilitat d'un govern progressista" i ha dit, sobre les reunions entre els diferents partits polítics per a la investidura de Sánchez, que "una certa discreció és necessària en aquestes negociacions".

No obstant això, ha assenyalat que la seua formació tan sols donaria suport al socialista si el PSOE "assumeix el compromís de resoldre els problemes dels valencians".

La presidenta del Congrés, Meritxell Batet, va presentar al rei la llista amb 18 dels 22 partits amb representació parlamentària que passaran per La Zarzuela. Hi ha quatre que per voluntat expressa no acudiran. Són Esquerra Republicana de Catalunya, Bildu, la CUP, i el BNG. 

El diputat de Fòrum Astúries, Isidro Martínez Oblanca, ha obert les audiències amb el rei al palau de La Zarzuela, en compliment del reglament, que estableix un orde de visites de menor a major representació parlamentària.  

L’han seguit el diputat de Terol Existeix, Tomás Guitarte; José María Mazón, del Partit Regionalista de Cantàbria (PRC); Baldoví (Més Compromís), Javier Esparza (UPN), Pedro Quevedo (Nova Canària), Ana Oramas (Coalició Canària), Yolanda Díaz (Galícia En Comú) i Íñigo Errejón (Més País), qui ha tancat la jornada.

Dimecres serà el torn dels representants d’Esquerra Unida, PNB, En Comú, JxCat, Ciutadans, Podem, Vox, PP, i PSOE.

També et pot interessar