La primera diputada amb síndrome de Down: "Cal mirar la persona, no la discapacitat"

Mar Galcerán entra en les Corts per a demostrar que és capaç d'exercir un càrrec de responsabilitat i demana a la societat, després de recollir les credencials, que "es lleve de la ment la discapacitat intel·lectual"

La primera diputada d'Espanya amb síndrome de Down, Mar Galcerán / À Punt NTC

La primera diputada d'Espanya amb síndrome de Down, Mar Galcerán, ha afirmat que entra en les Corts per a demostrar que és capaç d'exercir un càrrec de responsabilitat, i ha demanat a la societat que "es lleve de la ment la discapacitat intel·lectual, que no veja una discapacitat, que veja a la persona".

Les persones amb síndrome de Down "al marge de la discapacitat som persones", ha reivindicat després de recollir aquest dijous les seues credencials com a diputada autonòmica, on ha insistit a reclamar que no els jutgen "pel físic, per l'aparença, sinó per la persona".

Per a Galcerán és possible trencar barreres sempre que al voltant es tinga a persones "que afavorisquen" els assoliments que les persones amb capacitats diferents poden aconseguir. I ha alertat: "Ací les barreres que hi ha són les barreres mentals de la societat, perquè hi ha molts tòpics, sempre n'hi ha hagut".

La nova diputada, que prendrà possessió del càrrec en el ple de dimecres que ve per a cobrir la vacant d'un diputat que ha passat a ocupar un càrrec en la Generalitat, ha explicat que arriba amb l'objectiu d'aportar el seu "granet d'arena" i apostar per la inclusió de les persones amb capacitats diferents.

Galcerán, de 46 anys, ha reivindicat que la seua entrada en les Corts permet demostrar a la societat que es poden aconseguir els objectius que cada persona es marque en la vida, perquè ha confessat que "perseguia des de fa temps" ser diputada autonòmica, i ha agraït al Partit Popular que li haja donat aquesta "oportunitat".

Ha assenyalat que es va ficar en política "per convicció" i que li agrada perquè sempre ha estat en ella, "des de molt jove", i ha recordat que va treballar tretze anys en Presidència de la Generalitat i després va aprovar les primeres oposicions de la Generalitat per a persones amb discapacitat intel·lectual.

Ha explicat que se sent "molt a gust" amb el PP, en el qual està envoltada "de gent molt guapa". Galcerán ha agraït que haja apostat per les persones amb discapacitat i que el seu president, Carlos Mazón, li haja donat l'oportunitat primer de ser secretària de l'àrea de persones amb capacitats diferents del partit i haja apostat personalment per ella per a figurar en les llistes autonòmiques dels comicis del 28M.

La parlamentària popular ha afirmat que assumeix "amb molt de gust i amb molt d'amor" l'acta de diputada, i s'ha mostrat convençuda que va aprendre molt dels companys de bancada que estan més temps que ella en política, dels qui ha dit: "Segur que tindran molta paciència amb mi".

La nova diputada valenciana és tècnica auxiliar de llar i de jardí d'infància, ha cursat FP d'Hostaleria i Turisme, i va començar a treballar en la funció pública fa 26 anys, dels quals 13 va estar com a interina en Presidència de la Generalitat. Després d'aprovar les oposicions, va passar a la Conselleria de Benestar Social, després a la d'Igualtat i actualment és subalterna en la Conselleria de Sanitat.

També et pot interessar

stats