Primera comissió bilateral entre el govern espanyol i la Generalitat

El Consell espera veure en quantes polítiques es pot avançar, “encara que siga a través de decrets llei”.

Primera comissió bilateral entre el govern espanyol i la Generalitat
Primera comissió bilateral entre el govern espanyol i la Generalitat

El govern central i la Generalitat fan aquest dijous la seua primera comissió bilateral de la història. L’orde del dia està centrat en la coordinació de les polítiques econòmiques que donen impuls al treball en sectors com el turisme, les infraestructures i l’agricultura. 

Des del migdia es reuneixen al Palau de la Generalitat i amb el president del Consell, Ximo Puig, i la ministra de Política Territorial, Meritxell Batet. al capdavant. 

El conseller d’Hisenda, Vicent Soler, ja ha avançat que en la comissió espera veure en quantes polítiques, “encara que siga a través de decrets llei”, es pot avançar. 

Segons Soler, una vegada se sàpia “quants decrets llei es podran fer abans que acabe la legislatura per a pal·liar alguna de les insuficiències que han tingut com a conseqüència de no haver-se aprovat els pressupostos generals de l’Estat”, s’hauran de “readaptar” els pressupostos valencians. 

A l’espera d’abordar el model de finançament

La data de la comissió bilateral la van anunciar després d’una reunió a València entre Puig i Batet, on van explicar que el canvi de model de finançament el tractarien en una futura trobada amb la ministra d’Hisenda, sense data precisa. 

També et pot interessar

stats