Les primàries de Ciutadans seran el 8 i 9 de març

Les votacions per a triar l'aspirant de la Comunitat Valenciana començarà l'1 de març.

El president de Ciutadans, Albert Rivera, durant un acte de partit en plena precampanya electoral. Marta Pérez (Efe)
El president de Ciutadans, Albert Rivera, durant un acte de partit en plena precampanya electoral. Marta Pérez (Efe)

Ciutadans celebrarà les primàries per a elegir el candidat a la presidència del govern espanyol els dies 8 i 9 de març, un mer tràmit per a l’actual president del partit, Albert Rivera. El procés per a organitzar l’elecció dels candidats començarà l'1 d’aquest mes amb les votacions per a triar els aspirants en huit comunitats autònomes, entre elles la Comunitat Valenciana.

Fins ara, el diputat nacional Toni Cantó ha manifestat la seua intenció de presentar-se a aquest procés de primàries per a ser el candidat a president de la Generalitat.

A més del territori valencià, hi haurà primàries l'1 de març a Aragó, les Canàries, Extremadura, Madrid, Cantàbria, Astúries i La Rioja.

El segon bloc de primàries tindrà lloc el 8 i 9 de març i a més d'elegir el candidat a la presidència del govern espanyol, es votaran els aspirants a la resta de comunitats autònomes que faltaven com són les Illes Balears, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Navarra i Múrcia.

A més, també es designaran els cap de llista dels municipis de València, Madrid, Saragossa i Múrcia, que són les quatre ciutats que celebraran primàries municipals.

Vox proposa eliminar les primàries

La direcció de Vox sotmetrà a votació dels seus afiliats aquest dissabte una proposta per a eliminar el procés de primàries en l'elecció dels seus candidats en els comicis del pròxim 26 de maig.

Fins ara, els estatuts de Vox preveien la celebració de primàries per a l'elecció de tots els seus caps de llista. No obstant això, la direcció ha proposat una modificació del seu reglament intern per a eliminar aquest procediment.

L'objectiu, segons afirmen fonts del partit, és garantir la “neteja” de les seues candidatures davant del creixement exponencial de la formació durant els últims mesos.

També et pot interessar

stats