Podem preveu presentar-se en un miler de municipis, amb la marca pròpia, en els comicis de 2019

La formació prepara programes amb ‘‘mesures clares’’ que comunicarà amb “missatges curts, que càpien en un tuït”, a l’estil Bernie Sanders.

El secretari d’Organització i Programa de Podem, Pablo Echenique, en una imatge d’arxiu
El secretari d’Organització i Programa de Podem, Pablo Echenique, en una imatge d’arxiu / Víctor Llerena (Efe)

Podem presentarà candidatura en més de 600 municipis en les pròximes eleccions de 2019, segons ha informat el secretari d’Organització i Programa de la formació morada, Pablo Echenique, en un acte que s’ha celebrat a Alcorcón (Madrid) per a preparar els comicis municipals. Echenique preveu que aquesta quantitat s’incremente en les pròximes setmanes i calcula que la formació, finalment, es presentarà amb marca pròpia en un miler de municipis. 

Es tracta d’una situació inèdita des del naixement de Podem, a una distància important respecte del volum de candidatures dels comicis anteriors quan la formació, amb una curtíssima trajectòria vital, va optar per competir essencialment a les grans ciutats i amb candidatures “d’unitat popular”, en coalició amb altres partits o moviments socials i ciutadans. 

El secretari d’Organització qüestiona ara aquella decisió que, tot i els èxits aconseguits, “va debilitar els cercles” en deixar-los sense tasques institucionals.

Missatges clars, que càpien en un tuit

Echenique ha explicat que més de 6.500 persones s’han inscrit en els grups de treball que prepararan els comicis municipals, on el partit morat farà bandera de les conquestes de l’avantprojecte de pressupostos generals –com ara la pujada del salari mínim o l’augment de la dotació de polítiques de dependència- i presentarà un programa alternatiu als “mafiosos i pamflets d’extrema dreta que venen l'odi com a solució als problemes d'Espanya", en paraules del secretari d’Organització.

Comunicar bé el contingut d’aquests programes és motiu de preocupació en Podem. Per a aconseguir-ho, Pablo Echenique ha reivindicat una fórmula a l’estil de Bernie Sanders –el candidat alternatiu a Hillary Clinton en les primàries demòcrates dels EUA- que consisteix en mesures concises i missatges clars i contundents “molt fàcils de comunicar” i que “càpien en un tuit”.

Rosana Alonso no es podrà presentar

D’altra banda, la direcció de Podem ha comunicat a la secretària general de Cantàbria, Rosana Alonso, que no podrà concórrer a les eleccions primàries per a ser candidata a les eleccions del 2019 en tindre un expedient obert contra ella i altres membres de la formació a la comunitat autònoma. L’expedient investiga si van ocultar informació sobre les denúncies d’assetjament laboral contra el diputat de la formació en el parlament regional, José Ramón Blanco, qui va presentar la dimissió el 8 d'octubre.

La decisió no és encara definitiva, davant de la possibilitat que es puguen presentar els recursos corresponents.

També et pot interessar

stats