El presumpte pacte del govern espanyol amb Bildu calfa l’ambient

Aquest dimarts acaba el termini per a presentar esmenes parcials als pressupostos.

El president del govern espanyol durant una de les seues intervencions al Congrés
El president del govern espanyol durant una de les seues intervencions al Congrés / Europa Press

Aquest dimarts conclou el termini que tenen els grups polítics per a presentar les esmenes parcials als pressupostos generals de l’Estat. Es tracta d’un moment clau en l’agenda política perquè és quan es comencen a tancar les majories necessàries per a tirar-los avant.

Enguany, la principal polèmica arriba amb el presumpte pacte del govern espanyol amb Bildu. Des de l’executiu, la ministra d’Hisenda, Maria Jesús Montero, ha volgut esclarir que no es tracta d’un pacte, sinó que el grup ha pres la decisió de votar a favor. També des del PSOE, la seua portaveu al Congrés, Adriana Lastra, ja ha assegurat que no tenen intenció de tancar la porta a cap grup i mantenen la voluntat de diàleg oberta amb tots ells.

Des de l’oposició, el portaveu d’Esquerra Republicana (ERC), Gabriel Rufián, creu que si el PSOE finalment s’apropa a Ciutadans és per què l’interessa a escala mediàtica, a la vegada que afirma que Ciutadans està clarament “desesperat” i per això, busca el suport del govern.

D’altra banda, la líder del grup taronja, Inés Arrimadas, opina que en un país sense “Iglesias, Rufián i Otegi” es viuria millor, en clara referència a l’enteniment que hi ha hagut entre Unides Podem, ERC i Bildu per demanar la suspensió dels desnonaments. Finalment, des del PP, la seua portaveu al Congrés, Cuca Gamarra, ha afirmat que només els membres del partit socialista es creuen les mentides del seu grup i que no haja pactat amb Bildu.

El debat polític continuarà, però abans, aquest dimarts el Consell de Ministres pretén aprovar un important paquet de mesures de suport a la solvència empresarial, a més de la baixada de l’IVA de les mascaretes del 21% al 4%.

També et pot interessar

stats