Els pressupostos de 2021 continuen avant gràcies al vot dels socis del govern i Ciutadans

El Congrés ha rebutjat les set esmenes a la totalitat que permeten que els comptes avancen en la tramitació pressupostària.

Sessió del Congrés dels Diputats per votar les esmenes als Pressupostos Generals de l'Estat
Sessió del Congrés dels Diputats per votar les esmenes als Pressupostos Generals de l'Estat / À Punt NTC

El projecte de pressupostos generals de l'Estat de 2021 s'obri camí al Congrés gràcies al suport dels socis habituals del govern espanyol, als quals en aquesta ocasió s'ha sumat Ciutadans, que en rebutjar les set esmenes a la totalitat permeten avançar en la tramitació pressupostària.

Ara la tramitació passa per una negociació d'esmenes parcials que es presenta complexa davant dels vetos creuats d'ERC i Ciutadans, que rebutgen donar suport a uns comptes amb el suport de l'altre en considerar que defensen polítiques incompatibles, i el suport d'EH Bildu als comptes, que alguns grups veuen amb suspicàcia.

Després de dos dies de debat, el ple del Congrés ha rebutjat en una votació conjunta les esmenes a la totalitat presentades pel Partit Popular, Vox, JxCAT, Coalició Canària, Fòrum Astúries, BNG i la CUP per 198 vots en contra, 150 a favor i cap abstenció.

Durant el debat la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha demanat el suport majoritari per a salvar uns comptes que es produeixen en un moment excepcional de pandèmia i ha apel·lat al diàleg tant a ERC com a Cs, amb la finalitat que rebutgen els vetos que es posen mútuament.

També et pot interessar

stats