Els pressupostos per a 2020 conjugaran "realitat i reivindicació", segons Soler

La vicepresidenta Mónica Oltra ha manifestat que "l'objectiu primer i irrenunciable" és garantir i consolidar els drets dels valencians.

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, després del Ple del Consell d'aquest divendres
El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, després del Ple del Consell d'aquest divendres / À Punt NTC.
25 d'octubre 2019 - 19:22

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha assegurat que els pressupostos de la Generalitat per a 2020 que prepara el Consell conjugaran els principis de "realitat i reivindicació".

Soler ha assegurat que seran uns comptes "responsables i rigorosos" amb la realitat dels ingressos, tenint en compte que les xifres de lliuraments a compte de l'Estat per a l'any que ve són encara "aproximacions". No obstant això, ha assegurat que no es llevarà "ni un gram de voluntat reivindicativa".

Així, ha afirmat que els comptes inclouran "per descomptat" els 1.325 milions reivindicatius, perquè són la garantia que els valencians tinguen una despesa en serveis bàsics igual a la mitjana de la resta d'espanyols, i no se'ls maltracte.

Per la seua banda, la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha manifestat que "l'objectiu primer i irrenunciable" de l'executiu és garantir i consolidar els drets dels valencians, i sobre aquest principi s'elaboraren els pressupostos autonòmics.

Pla d'ajust pressupostari

D'altra banda, preguntat sobre si facilitarà el detall de totes les partides afectades pels ajustos en el pressupost d'enguany, el titular d'Hisenda ha garantit que la Generalitat detallarà al més prompte possible els ajustos pressupostaris de 365 milions.

"No tenim res a amagar", ha asseverat Soler, qui ha puntualitzat que les conselleries estan centrades en l'elaboració dels pressupostos.

També et pot interessar

stats