Pressió del govern valencià per a salvar la inversió ferroviària europea

Puig es reunirà amb el responsable de finançament del Mecanisme Connectar Europa i membre del gabinet de la comissària de Transport.

Ximo Puig al Parlament Europeu
Ximo Puig al Parlament Europeu / Salu Pedrós

El president Ximo Puig traslladarà a l'expert de la Comissió Europea Alessandro Carano la necessitat de València d’estar connectada amb el Cantàbric a través de Saragossa, una infraestructura que ha desaparegut  de la proposta del nou mapa de connexions transeuropees. També ha quedat fora el traçat ferroviari entre València i Madrid, una connexió que la Comunitat Valenciana també considera prioritària. 

Es tracta d'evitar que la Comunitat Valenciana quede exclosa de la inversió plurianual que té previst aprovar el Consell de Ministres de la Unió Europea divendres. 

Si no s'aconsegueix, el port de València només quedarà connectat amb Europa a través del corredor mediterrani i quedarà desplaçat de les altres grans vies de comunicació de mercaderies.  

L'altre assumpte que ha portat el president de la Generalitat a Brussel·les és la crisi humanitària en aigües del Mediterrani.

Puig ha proposat que la Comunitat valenciana siga la seu d'una cimera en què participen les regions de les dos riberes del Mediterrani i establir punts de connexió en l'àmbit cultural, econòmic i social. 

El cap el Consell ha destacat que cal que hi haja una acció concertada en l'àmbit europeu, però també en el local i regional. Ha volgut recordar que el cas de l'Aquarius no és una anècdota per al poble valencià. 

També et pot interessar

stats