Els presos del ‘procés’ ixen de la presó demanant l'amnistia

La Generalitat de Catalunya els va concedir aquest dijous el tercer grau penitenciari.

Els presos del ‘procés' en l'eixida de la presó de Lledoners
Els presos del ‘procés' en l'eixida de la presó de Lledoners / EuropaPress

Els set presos del ‘procés’ que compleixen condemna a la presó barcelonina de Lledoners han eixit de la presó aquest divendres mostrant una pancarta a favor de l'amnistia, després que la Generalitat els concedira aquest dijous el tercer grau, coincidint amb l'inici de la campanya electoral del 14F.

Cap a les 10:35 hores han eixit de Lledoners l'exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras, els exconsellers Jordi Turull, Joaquim Forn, Raül Romeva i Josep Rull, l’exlíder de l’ANC Jordi Sànchez i el d'Òmnium Jordi Cuixart, que a partir d'ara únicament hauran d'acudir a la presó a dormir de dilluns a dijous.

Els set presos han mostrat als nombrosos periodistes que els esperaven a les portes de la presó una pancarta en què es podia llegir Amnistia. Fem-nos lliures.

La Generalitat va tornar a concedir aquest dijous el tercer grau que el Suprem va revocar als líders independentistes presos (amb l'excepció de Carme Forcadell, encara pendent de resolució), per la qual cosa des d'aquest divendres poden eixir cada dia i participar així en la campanya.

El tercer grau és efectiu des d'aquest divendres, encara que la Fiscalia tindrà oportunitat de recórrer en contra i sol·licitar que el jutjat el suspenga fins que resolga el Suprem, que és el que té l'última paraula en les classificacions penitenciàries com a tribunal sentenciador.

Abans que els presos de Lledoners, l’exconsellera Dolors Bassa, condemnada pel ‘procés’, ha eixit a les 8:45 hores d'aquest divendres de la presó de Puig de les Basses, a Figueres (Girona), fent una crida a la mobilització per a "tornar a guanyar" el 14F.

En el cas de l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, que també compta amb la proposta de la presó barcelonina de Wad Ras favorable al tercer grau, la Secretaria de Mesures Penals no ha resolt encara la seua classificació. Forcadell està confinada a la seua cel·la a causa d'un brot de coronavirus al centre penitenciari i la seua quarantena no acaba fins a la setmana que ve.

També et pot interessar

stats