Els presos del 'procés' faran nit a Saragossa abans de partir dimecres cap a Catalunya

Forcadell i Bassa completaran el trajecte directament des de Madrid en una única jornada.

Els presos del \'procés\' faran nit a Saragossa abans de partir dimecres cap a Catalunya
Els presos del 'procés' faran nit a Saragossa abans de partir dimecres cap a Catalunya

Segona etapa del trasllat a Catalunya dels dirigents independentistes presos pel ‘procés’. A les 9:30 hores, el set reclusos homes han abandonat a la presó de Valdemoro, on van ser traslladats anit, en direcció al centre penitenciari de Zuera, a Saragossa, des d'on partiran el dimecres cap a Catalunya. Es tracta de l'exvicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras; els exconsellers Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn i Raül Romeva; l'exlíder de l'ANC, Jordi Sànchez, i el líder d'Òmnium, Jordi Cuixart.

La situació és diferent en el cas de les dones preses del procés, ja que el trasllat d'homes i dones es fa per separat per qüestions reglamentàries, segons s'ha explicat des del Ministeri de l'Interior. 

Així, l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell i l'exconsellera de Treball Dolors Bassa seran traslladades demà dimecres des de la presó d'Alcalá de Henares (Madrid I) directament cap a Catalunya, completant el trajecte en una única jornada.  

Divendres passat el Tribunal Suprem va donar el vistiplau al trasllat, a consultes de la Secretaria General d'Institucions Penitenciàries. 

Els nou processats seran repartits entre les presons de Lledoners (Barcelona), Mas d'Enric (Tarragona) i Figueres (Girona), on es trobaven abans del juí, i on quedaran a l'espera de la sentència

També et pot interessar

stats