Els presos independentistes ja estan a la presó barcelonina de Lledoners

Torra ha exigit a Pedro Sánchez que allibere els polítics de forma immediata.

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, compareix davant els mitjans
El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, compareix davant els mitjans / Efe

Els set presos independentistes homes jutjats pel Tribunal Suprem han arribat a les 15:06 hores d’aquest dimecres al centre penitenciari de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada (Bages), procedents de la presó de Brians 2, segons han informat fonts penitenciàries.

Oriol Junqueras, Raül Romeva, Josep Rull, Jordi Turull, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart han arribat a Catalunya des de la presó de Zuera, a Saragossa, on han passat la nit d’aquest dimarts, conduïts per la Guàrdia Civil.

Els presos aniran als mateixos mòduls on van estar des del 4 de juliol de 2018 fins a l’1 de febrer, quan van ser traslladats a Madrid per al juí del procés sobiranista.

D'altra banda, l'expresidenta del Parlament català Carme Forcadell i l’exconsellera Dolors Bassa, han arribat a Brians 2 poc abans de les dues de la vesprada, en un viatge directe des de la presó d’Alcalà-Meco, a Alcalá de Henares (Madrid). D'allí havien eixit a les 8:30 hores.

Seran els Mossos els qui les traslladen al centre penitenciari Mas d’Enric (en el cas de Forcadell) i a la presó de Puig de les Basses (Bassa). 

Torra exigeix l'alliberament dels presos

 

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha parlat amb els mitjans en eixir de la presó de Lledoners, on havia anat a visitar els set polítics empresonats. Allà ha exigit a Pedro Sánchez l'"alliberament immediat" i li ha demanat que "atenga els requeriments" d'algunes organitzacions de drets humans. 

Torra ha anat a la presó acompanyat del vicepresident, Pere Aragonès, la consellera de Presidència, Meritxell Budó, i la titular de Justícia, Ester Capella.

També et pot interessar

stats