Presons descarta donar la semillibertat a Rato i la resta d'empresonats per les targetes 'black'

Classifica en règim de segon grau els condemnats, que no tindran permisos fins a complir una quarta part de les condemnes.

Rodrigo Rato està ingressat a la presó de Soto del Real
Rodrigo Rato està ingressat a la presó de Soto del Real / Efe

Institucions Penitenciàries ha desestimat la petició de l'expresident de Caja Madrid i Bankia, Rodrigo Rato, i de dotze condemnats més per les targetes black de Caja Madrid, que havien demanat que els aplicaren el tercer grau o el règim de semillibertat per a poder gaudir de permisos. 

El Ministeri de l'Interior, a instàncies de les juntes de les presons de Soto del Real i Navalcarnero, ha classificat en el règim ordinari de segon grau Rato i la resta de condemnats. El segon grau dificulta aquests permisos fins que es complisca una quarta part de les condemnes dictades per l'Audiència Nacional.

Segons fonts penitenciàries, aquesta classificació és la pràctica habitual per a aquest tipus de delictes i recorden que els reclusos poden recórrer davant el jutge de Vigilància Penitenciària de l'Audiència Nacional, José Luis de Castro.

Encara no hi ha proposta per a dos dels condemnats, Antonio Romero Lázaro i Rubén Cruz Orive, que van ingressar més tard que la resta.

També et pot interessar

stats