Les presons catalanes proposen el tercer grau per als nou presos del 'procés'

El president Sánchez assegura no tindre "res a objectar" davant la decisió, que el govern català té dos mesos per a validar.

Sànchez, Junqueras, Turull, Forn, Cuixart, Rull i Romeva, a l'interior del centre penitenciari de Lledoners en una imatge d'arxiu
Sànchez, Junqueras, Turull, Forn, Cuixart, Rull i Romeva, a l'interior del centre penitenciari de Lledoners en una imatge d'arxiu / @omnium

Les juntes de tractament de les presons de Lledoners (Sant Joan de Vilatorrada), Puig de les Basses (Figueres) i la de dones de Wad-Ras (Barcelona) han proposat el tercer grau penitenciari per als nou líders independentistes condemnats pel Tribunal Suprem en la sentència del 'procés' per impulsar el referèndum de l'1-O.

El secretari de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima de la Conselleria de Justícia de Catalunya, Amand Calderó, ha explicat la proposta acordada per les juntes de tractament, que haurà de validar el Servei de Classificació de la Conselleria en dos mesos.

Les presons tenien fins al 9 de juliol per a revisar el segon grau de l'ex-vicepresident Oriol Junqueras; els exconsellers Jordi Turull, Josep Rull, Quim Forn, Dolors Bassa i Raül Romeva; l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell; l'expresident de l'ANC, Jordi Sànchez, i el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, en véncer el termini de sis mesos que estipula el reglament per a revisar el grau penitenciari.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha afirmat que no té "res a objectar" davant aquesta decisió de les presons catalanes. "Absolut respecte, és una cosa que està taxat i reglat en la legislació penitenciària i, per tant, res a objectar", ha dit, durant una entrevista en La Sexta aquest dijous.

També et pot interessar

stats