La presidenta del Senat demana una oposició d’Estat i que no qüestione les institucions

Pilar Llop espera que les formacions polítiques siguen capaces de “reconduir el debat” i posar per davant la paraula.

Pilar Llop (PSOE), presidenta del Senat
Pilar Llop (PSOE), presidenta del Senat / EP

La presidenta del Senat, Pilar Llop, ha demanat als partits de l’oposició que la seua acció “siga d’Estat i no contra l’Estat”, i que no es qüestionen les institucions ni el sentit de la democràcia.

En una entrevista en RNE, la presidenta de la cambra alta ha criticat el PP, Ciutadans i Vox pel to “menys constructiu” i “en ocasions, bast” que van mantindre durant el debat d’investidura de Pedro Sánchez. Llop ha al·ludit a la crida que ha fet Vox per a eixir al carrer a protestar pel nou govern de coalició i ha demanat “sentit d’Estat” per a poder front dels “problemes importants” que té Espanya.

En aquesta línia, la presidenta s’ha mostrat confiada que les formacions polítiques siguen capaces de “reconduir el debat” i posar per davant la paraula.

Llop ha recordat que estan a punt de començar “una legislatura molt intensa” en què, només al Senat, hi ha representades “23 forces polítiques”. “El diàleg serà una eina fonamental per a afrontar els problemes”, ha opinat.

La Conferència de Presidents, sense data

D’altra banda, Llop ha explicat que la data de la Conferència de Presidents es decidirà després de la ronda de consultes de Sánchez amb tots els líders dels executius autonòmics.

“Tinc una gran satisfacció pel fet que el president haja decidit que se celebre al Senat. L’última va ser al 2017, i cal recuperar-la”, ha assenyalat.

També et pot interessar

stats