La presidenta d’Asade Àfrica assegura que els projectes subvencionats per Cooperació no es van realitzar mai

Christine Bernadette Nnomo afirma que l’empresari Arturo Tauroni intervenia en els projectes i estava en l'avaluadora.

La presidenta d’Asade Àfrica assegura que els projectes subvencionats per Cooperació no es van realitzar mai
La presidenta d’Asade Àfrica assegura que els projectes subvencionats per Cooperació no es van realitzar mai

La presidenta de l'ONG Asade Àfrica en 2010, Christine Bernadette Nnomo, ha assegurat que els projectes a Mauritània que va presentar amb la Fundació Hemisferi i que van ser subvencionats per l'extinta Conselleria de Cooperació i Solidaritat no es van arribar a realitzar i únicament es va traslladar a aquest país un tractor i diversos hivernacles. Sobre un altre projecte, en aquest cas al Camerun, ha dit que no el van acabar. 

Així s'ha pronunciat aquest dimarts la llavors presidenta de l’ONG en la primera jornada de proves testificals del procés en què es jutja l’exconseller de Solidaritat, Rafael Blasco, la que va ser la seua cúpula en la conselleria i els principals empresaris. Tots ells s'assenten al banc dels acusats per les presumptes irregularitats en subvencions a ONG i en el projecte del frustrat hospital a Haití.

Entre els empresaris acusats es troben Arturo Tauroni, que dirigia la Fundació Hemisferi, i el seu germà Augusto César, qui suposadament també estava darrere d'aquesta entitat. La major part dels acusats ja han reconegut els fets per a aconseguir pactes totals o parcials amb les acusacions. En aquesta línia, l'advocat de Blasco, Javier Boix, ha iniciat la sessió d'aquest dimarts amb l'anunci de la seua renúncia a dos testimonis.

“No sabiem res de Cooperació”

Nnomo ha explicat que quan Hemisferi va contactar amb ella per a presentar projectes de cooperació a la Conselleria ho va veure com "una oportunitat", ja que no havien treballat "mai" en temes com els proposats, construir orfenats i hospitals a Àfrica. 

Una vegada autoritzats i subvencionats els projectes, ha assenyalat que un d'ells estava destinat al sanejament del terreny, al Camerun, i "no el van acabar", mentre que un altre buscava "revolucionar l'agricultura" però, al seu judici, va ser "un fiasco total" perquè "quasi no van fer res".

També et pot interessar

stats