La presidenta de les Corts es desmarca de l'acte del 8M convocat per la plantilla

El PSPV ha denunciat que Llanos Massó (Vox) ha renunciat a participar-hi, malgrat estar en l'edifici, i qualifiquen l'absència de "falta de respecte"

Imatge de la concentració de la plantila i els diputats de les Corts, sense la presidenta Llanos Massó
Imatge de la concentració de la plantilla i els diputats de les Corts, sense la presidenta Llanos Massó / El PSPV | @SocialistesVal

El PSPV ha criticat l'absència de la presidenta de les Corts, María de los Llanos Masó, de l'acte convocat per les treballadores de la cambra per a commemorar el Dia Internacional de les Dones. Al migdia, la plantilla de la institució ha posat amb una pancarta reivindicativa, sota el lema "Les dones aturem el parlament", abrigada per diputats i diputades de tots els grups polítics, amb l'excepció de Vox.

No estava Llanos Masó, malgrat que segons els socialistes estava a l'edifici. "Algunes absències són una falta de respecte. O una provocació", ha escrit el PSPV en un missatge a X, l'antiga Twitter, per a criticar l'actitud de la segona autoritat de la Comunitat Valenciana. Segons els socialistes, "Vox està en política per a crispar, no totes cabem en el seu model de societat".

Els consellers i conselleres de Vox tampoc han aparegut per l'entrega dels premis Isabel Ferrer de la Generalitat amb motiu del 8 de març. Tot, després que la controvèrsia sobre la correcció de la discriminació positiva per a les dones en les polítiques d'inserció laboral d'una fundació municipal de València a instàncies del soci del PP al Consell haja frustrat la possibilitat d'una declaració institucional pel Dia de les Dones a l'Ajuntament de València.

Els partits del govern valencià i oposició han emprat les xarxes socials per a marcar posició sobre l'efemèride. El PSPV i Compromís com una jornada reivindicativa, entre crítiques contra el canvi d'orientació que ha acompanyat el Consell del PP i Vox.

Els populars han marcat distàncies i han reivindicat la "diversitat i la llibertat" contra el "feminisme excloent". A més distància s'han situat els socis al Consell. Contra els motius que inspiren la lluita feminista, Vox considera que "la Constitució ja proporciona una igualtat màxima entre els homes i les dones".

També et pot interessar

stats