El president de PortCastelló serà el màxim representat dels Ports de l’Estat

Francisco Toledo es convertirà en el castellonec amb el càrrec més alt designat pel govern espanyol.

Francisco Toledo, en una imatge d'arxiu
Francisco Toledo, en una imatge d'arxiu / Autoritat Portuària

El ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, ha triat l’actual president de PortCastelló, Francisco Toledo, per a assumir la presidència dels 28 ports de l’Estat espanyol. D’aquesta manera, Toledo substituirà Salvador de la Encina, que feia només un any que estava al càrrec. El nomenament l’aprovarà el Consell de Ministres previst per a aquest dimarts. 

Ximo Puig va nomenar el 2015 a Francisco Toledo com la màxima autoritat portuària de Castelló. En aquests cinc anys, PortCastelló ha sigut una infraestructura que ha crescut el doble que la mitjana dels ports espanyols pel que fa al trànsit de mercaderies. De fet, l’any passat va obtindre un benefici de quasi deu milions d’euros amb una reducció de taxes per guanyar-hi competitivitat. Ara per ara, és considerat el port amb més rendibilitat de tot Espanya. 

Entre els projectes que ha posat en marxa destaca l’estació intermodal i l’accés sud ferroviari al port, tots dos previstos per a 2022. A més, el valencià també ha dut endavant nombroses activitats per a incrementar la visibilitat del port, com “Escala a Castelló”, un festival de trobades de grans navilis que enguany celebrarà la tercera edició, i una gran quantitat d’exposicions com “Pla a pla. 150 anys del port de Castelló”. 

Francisco Toledo és catedràtic de Ciències de la Computació i Intel·ligència Artificial de la Universitat Jaume I de Castelló i llicenciat en Matemàtiques per la Universitat de València. El 2005 va obtindre la Medalla Machupicchu atorgada per l’Institut Nacional de Cultura del Perú. Quant a l’activitat política que ha desenvolupat, va ser portaveu adjunt del PSPV-PSOE a les Corts entre 2011 i 2015. 

També et pot interessar

stats