El president del Parlament Europeu veta la conferència de Puigdemont per raons de seguretat

Quim Torra i Carles Puigdemont han instat Tajani a "rectificar la seua censura".

Carles Puigdemont
Carles Puigdemont / Clemens Bilanoto (Efe)

El president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, ha pres la decisió de no autoritzar la conferència a què estava previst que assistira l'expresident de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont dilluns. Tajani considera que la celebració de l'acte pot plantejar un "alt risc" per a l'orde públic.

Puigdemont havia sigut convidat, junt amb l'actual president, Quim Torra, a pronunciar una conferència sobre el juí pel 'procés', en un acte organitzat per dos eurodiputats sobiranistes.

Segons ha informat la institució europea, la direcció general de Seguretat de l'Eurocambra ha tingut en compte la "tensió" suscitada pel procediment judicial en marxa en el Tribunal Suprem i "l'ocupació" que manifestants van dur a terme el passat octubre en les instal·lacions de la Comissió i el Parlament europeus a Barcelona.

Torra i Puigdemont insten Tajani a "rectificar la seua censura".

Torra, i Puigdemont han instat Tajani a "rectificar la seua censura", i han advertit que si no ho fa, la conferència sobre el judici al referèndum català i el seu impacte per a la Unió Europea es farà en una altra ubicació de la capital europea.

González Pons agraeix la cancel·lació

El portaveu del PP i un dels vicepresidents del grup del Partit Popular Europeu en l'Eurocambra, Esteban González Pons, ha celebrat el veto a la conferència de Puigdemont. Al seu parer, s’ha evitat un “insult a Espanya i una burla” al Tribunal Suprem.

També et pot interessar

stats