El president de Múrcia planteja una nova reunió amb Puig sobre reivindicacions comunes

Ambdues regions comparteixen demandes en matèria d'aigua, infraestructures i finançament autonòmic.

En el centre de la taula, el president de Múrcia, Fernando López Miras durant la reunió amb representants empresarials i sindicals
En el centre de la taula, el president de Múrcia, Fernando López Miras durant la reunió amb representants empresarials i sindicals / Regió de Múrcia

El president de Múrcia, Fernando López Miras, ha manifestat aquest divendres que és el moment de fer una altra cimera bilateral entre la Regió de Múrcia i la Comunitat Valenciana, "per a confirmar que segueixen intactes les reivindicacions comunes d'ambdues regions en matèria d'aigua, infraestructures i finançament autonòmic". Aquestes peticions ja les van abordar amb el seu homòleg valencià, Ximo Puig, en la trobada d'Alacant el 10 d'abril.

"No solament no s'ha solucionat cap d'aquests problemes, sinó que s'han agreujat", ha expressat López Miras amb motiu de la reunió que ha mantingut amb representants empresarials i sindicals d'ambdues comunitats.

En matèria d'infraestructures, López Miras ha abordat amb els empresaris valencians el canvi experimentat després de l'arribada de l'AVE. "Mire amb enveja a la Comunitat Valenciana perquè les últimes notícies que tenim és que tant l'alta velocitat com el corredor mediterrani arribaran fins a Oriola", ha assenyalat.

Sistema de finançament

Un altre dels assumptes tractats ha sigut el relatiu al sistema de finançament autonòmic. "No pot passar més temps sense que es reforme aquest sistema que fa que la Comunitat Valenciana i la Regió de Múrcia siguen les comunitats pitjor tractades d'Espanya", ha criticat el president murcià.

D'altra banda, ha criticat les reunions bilaterals entre el Govern d'Espanya i comunitats, com la Valenciana, per les quals "a canvi de donar suport als pressupostos, els donen 300 milions de més". "Les condicions han de ser les mateixes per a tots", ha declarat.

Transvasament Tajo-Segura

Una altra de les reivindicacions comunes d'ambdues comunitats va ser la relativa al dèficit hídric de la zona de llevant, on el transvasament Tajo-Segura es tradueix, segons López Miras, en 100.000 llocs de treball.

També et pot interessar

stats