El president de Múrcia convoca una reunió amb els seus homòlegs valencià i andalús per a defensar el Tajo-Segura

Puig insisteix que no desitja una batalla entre autonomies i espera que la iniciativa del dirigent murcià no siga electoralista.

VÍDEO | El president de Múrcia convoca una reunió amb els seus homòlegs valencià i andalús per a defensar el Tajo-Segura

La batalla de l'aigua s'ha colat de ple en la precampanya electoral. El president de la Regió de Múrcia, Fernando López Miras, ha enviat aquest dilluns una carta als seus homòlegs valencià i andalús, Ximo Puig i Juan Manuel Moreno Bonilla, per a citar-los formalment a una reunió "amb la màxima urgència possible", que té per objectiu fer front comú en defensa del transvasament Tajo-Segura. Aquesta cimera de l’aigua, com ja l’han batejada, servirà per a analitzar les repercussions de l’última sentència del Tribunal Suprem que anul·la una part del pla hidrològic de la conca del Tajo.

La cita se celebrarà en territori murcià abans de les eleccions del 28 d'abril. També hi estan convidats els presidents de les diputacions d'Alacant i Almeria, César Sánchez i Javier A. García. La invitació arriba després que, des de Castella-la Manxa, el president Emiliano García-Page ha deixat la porta oberta a una auditoria que investigue el negoci de l’aigua, segons ell, il·lícit, a la conca del Segura.

Ximo Puig ha donat resposta ja a la convocatòria del president murcià i ha dit que no desitja una batalla entre autonomies. Ha afegit que, en tot cas, vol assegurar-se que la iniciativa del president murcià no és electoralista. 

El director de l'Institut de l'Aigua la Universitat d'Alacant, Joaquín Melgarejo, ha assegurat en À Punt NTC que una batalla entre comunitats no tindria sentit, mentre que el Partit Popular ha promés un pla nacional de l'aigua si guanya les eleccions.

També et pot interessar

stats