El president murcià convoca una reunió amb els homòlegs valencià i andalús per a defensar el Tajo-Segura

Puig i Bonig insisteixen en la defensa dels regants després que García-Page els oferira diners a canvi que s’acabe el transvasament.

VÍDEO | El president murcià convoca una reunió amb els homòlegs valencià i andalús per a defensar el Tajo-Segura

La batalla de l'aigua s'ha colat de ple en la precampanya electoral. El president de la Regió de Múrcia, Fernando López Miras, convocarà aquest dilluns una reunió amb els seus homòlegs valencià i andalús per a fer front comú en defensa del transvasament Tajo-Segura. Aquesta “cimera de l’aigua”, com ja l’han batejada, servirà per a analitzar les repercussions de l’última sentència del Tribunal Suprem que anul·la una part del pla hidrològic de la conca del Tajo.

La invitació arriba després que des de Castella-la Manxa el president Emiliano García Page haja deixat la porta oberta a una auditoria que investigue el negoci de l’aigua, segons ell, il·lícit, a la conca del Segura.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha fet una crida a la calma i assegura que el transvasament està garantit. Ha insistit també que no vol començar cap guerra ni confrontació amb cap comunitat autònoma. Puig respón així a les declaracions d’aquest dissabte del president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, en què es va mostrar disposat a tornar a les comunitats de regants els diners del que es coneix com a compensacions per les tarifes de l’Acord Tajo-Segura a canvi que “hi tornen l’aigua” o que, simplement, “s’acabe el transvasament”.

“La sentència garanteix el transvasament Tajo-Segura i l’únic que nosaltres volem és que els regants tinguen garanties i puguen planificar les inversions”, ha afirmat Puig en declaracions als mitjans. 

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, també s’ha afegit a la defensa dels drets dels regants i de la seua honorabilitat, i ha exigit a Puig que faça el mateix. 

També et pot interessar

stats