El president de l’Eurocambra insta el Suprem a complir la sentència de Junqueras

Sassoli reitera la decisió de revocar la presó provisional “per a permetre al diputat que acudisca al Parlament i puga completar les formalitats necessàries”.

VÍDEO | El president de l’Eurocambra insta el Suprem a complir la sentència de Junqueras

El president del Parlament Europeu, David Sassoli, ha instat aquest dijous al Tribunal Suprem espanyol a complir amb la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) i a reconéixer la immunitat parlamentària de l’exvicepresident de la Generalitat de Catalunya, Oriol Junqueras. 

“Pregue a les autoritats espanyoles competents que complisquen la sentència. Jo ja he donat mandat als serveis jurídics del Parlament perquè avaluen com més prompte millor la seua aplicació sobre la composició del nostre Parlament”, ha apuntat Sassoli en una declaració davant el ple de l’Eurocambra.

El president, que havia evitat pronunciar-se sobre el contingut de la sentència davant la premsa abans d’arribar a l’hemicicle, ha subratllat que “la condició d’eurodiputat es considera adquirida des del moment de la proclamació”. A més, ha recalcat la decisió del tribunal de revocar la presó provisional “per a permetre al diputat que acudisca al Parlament i puga completar les formalitats necessàries”.

“En cas que l’autoritat nacional competent considere que aquesta mesura haja de mantindre’s després que la persona en qüestió haja assumit la condició de diputat, haurà de sol·licitar com més prompte millor al Parlament Europeu la revocació d’aquesta immunitat”, ha dit Sassoli. El president de l’Eurocambra no ha permés a cap dels grups pronunciar-se sobre la sentència, com tenia previst fer la líder dels Verds/ALE –grup en el qual s’emmarca ERC–, Ska Keller.

També et pot interessar

stats