El president de la Diputació d'Ourense caçat a 173 km/h el mateix dia de la sanció per circular a 215 km/h

Al cotxe oficial de Baltar el va detectar un velolàser a les 17:44 hores a 173 km/h i a les 18:38 hores, menys d'una hora després, va rebre l'alto per anar a 215 km/h

El president de la Diputació d'Orense, Manuel Baltar, en una imatge d'arxiu
El president de la Diputació d'Ourense, Manuel Baltar, en una imatge d'arxiu / Brais Lorenzo (Efe)

El president del PP d'Ourense i de la Diputació provincial, Manuel Baltar, va ser caçat per un radar mentre conduïa a 173 quilòmetres per hora en l'A-52 el 23 d'abril, a l'altura d'Allariz (Ourense), quasi una hora abans de la sanció per circular a 215 km/h a la província de Zamora, malgrat estar les autovies limitades a 120. La Guàrdia Civil ha confirmat aquest dilluns la informació.

El cotxe oficial de Baltar el va detectar un velolàser a les 17:44 hores a 173 km/h i a les 18:38 hores, menys d'una hora després, va rebre l'alto per anar a 215 km/h.

En el seu moment, quan només es coneixia aquesta última infracció, Baltar va explicar en una carta que el que havia passat es devia a una "distracció".

El president de la Diputació d'Ourense va comparéixer l'11 de maig de manera telemàtica davant el jutjat de primera instància i instrucció de Puebla de Sanabria (Zamora) per un delicte contra la seguretat viària.

El polític orensà va rebutjar les acusacions i, per tant, haurà d'acudir a declarar el pròxim 31 de maig, després de les eleccions municipals. La Fiscalia va sol·licitar la retirada del permís de conduir.

El seu representant legal va recórrer en entendre que, abonada la sanció administrativa, alguna cosa que sí que va fer, i que no és procedent un judici.

No obstant això, en superar en més de 80 quilòmetres per hora la velocitat màxima permesa, una vegada establit el marge d'error del cinemòmetre, l'excés de velocitat va ser considerat delicte contra la seguretat viària i les diligències remeses al jutjat.

També et pot interessar

stats