El president de la Diputació de Castelló: “La connectivitat digital són les carreteres actuals”

José Martí considera prioritari fer arribar una línia d’Internet digna a tots els municipis. 

El president de la Diputació de Castelló, José Martí
El president de la Diputació de Castelló, José Martí

Un dels principals reptes als quals s’enfronta la província de Castelló és el despoblament i el desequilibri entre les zones rurals interiors i les zones costaneres.

En aquest sentit, el president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha explicat en Les notícies del matí d’À Punt Mèdia, que el principal projecte amb el qual està treballant actualment és fer arribar la connectivitat a tots els municipis.

Martí ha dit que ja hi ha fibra en 123 pobles, però que encara queden les denominades “zones blanques” a les quals no arriba aquest servei. Assegura que la Diputació està treballant amb les operadores i fent força per a poder dur aquesta connectivitat a terme. No obstant això, la seua condició d’empreses privades ho fa més difícil.

Per a José Martí, "la connectivitat són les carreteres actuals", i són vitals perquè permeten no només l’entreteniment, sinó també l’empreniment.

Un altre dels assumptes que afecta els municipis d’interior i que José Martí creu que s’hauria de modificar és la fiscalitat, ja que considera que les persones que viuen a l’interior haurien de tindre una discriminació fiscal positiva per tal de compensar les mancances amb què viuen diàriament. No obstant això, ha afirmat que aquesta tasca no és competència seua ni de la Generalitat.

També et pot interessar

stats