El president del CIS preveu una participació del 70% en les eleccions generals

Tezanos afirma que el "panorama està molt obert" perquè tan sols el 52% té decidit el seu vot.

El president del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS), José Félix Tezanos
El president del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS), José Félix Tezanos / Arxiu

El president del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS), José Félix Tezanos, estima una participació entorn del 70% en les pròximes eleccions generals. Tezanos ha reiterat que el "panorama està molt obert" de cara a les eleccions del 28 d'abril, ja que hi haurà una important franja de la població que decidisca el seu vot en l'últim moment.

Així, Tezanos ha indicat que cal interpretar les enquestes amb bastant cautela perquè, segons les dades que maneja el CIS, tan sols el 52% té decidit el seu vot. "Hi ha un 20% que no sap en aquest moment què votarà", afirma.

Igualment, ha indicat que el resultat electoral a Andalusia el desembre passat probablement, "provocarà una reacció en els sectors més temperats de l'esquerra" de cara als comicis generals del 28 d'abril. El president del CIS ha ressaltat que cal tindre en compte l'alta abstenció que es va registrar en les eleccions andaluses, que va afectar fonamentalment el votant del PSOE i d'esquerres, mentre es produïa un auge de l'extrema dreta.

També et pot interessar

stats