El president de la CEOE qualifica el fitxatge en les empreses de "clixé del segle XIX"

Ha insistit, des d'Alacant, en la importància de votar el 26M pel paper clau que Europa jugarà en la defensa dels interessos comercials davant de la Xina i els EUA.

El president de la CEOE, Antonio Garamendi, i el conseller d'Economia de la Generalitat, Vicent Soler
El president de la CEOE, Antonio Garamendi, i el conseller d'Economia de la Generalitat, Vicent Soler / Morell (Efe).

El president de la CEOE, Antonio Garamendi, creu que la nova llei de control de la jornada laboral, que ha entrat en vigor recentment  no augmentarà la productivitat de les empreses. En un desdejuni col·loqui a Fòrum Alacant, ha qualificat el control d'horaris en les empreses de "clixé" propi del segle XIX, que "no serveix per al segle XXI". El líder de la patronal augura, també, una aplicació "molt complicada" del decret que la regula, sobretot, ha dit, ara, que "parlem de flexibilitat, de conciliació de la vida familiar o del teletreball".

Segons Garamendi, l'empresariat lamenta que aquest tipus de legislació es realitze a través de reials decrets, i no amb debats al Congrés, a pesar que la norma parle "de convenis i de pactes amb les empreses". Per al president de la patronal, el que cal és localitzar les empreses que no paguen les hores extres a la plantilla, o que no les declaren, i aplicar la llei, a més de perseguir l'economia submergida en l'àmbit fiscal.

El paper clau d'Europa 

El president de la CEOE, Antonio Garamendi, ha subratllat la importància de les eleccions al Parlament Europeu que se celebraran el pròxim 26 de maig perquè, segons ha explicat, "tot allò que afecta a Espanya les empreses i, per tant, el treball, ve d’Europa". Garamendi ha posat l’èmfasi en els comicis europeus perquè segons ha indicat "els Estats Units i la Xina" condicionaran el futur on Europa ha de fer un paper clau.

Garamendi, que a més és vicepresident dels empresaris europeus, ha remarcat que "Espanya ha de tindre-hi un paper important". El president de la CEOE que ha participat aquest matí en el desdejuni Foro Alacant sobre reptes presents i futurs, ha apostat per adaptar-se al canvi de l’economia circular que ve i lluitar contra el canvi climàtic.

També et pot interessar

stats