Presenten a València un manifest de suport a un tercer govern del Botànic

El grup promotor busca recuperar la mobilització social per a evitar “les polítiques conservadores de la dreta”

Els rostres del Pacte del Botànic: Mónica Oltra, Ximo Puig i Antonio Montiel
Els rostres del primer Pacte del Botànic: Mónica Oltra, Ximo Puig i Antonio Montiel / À Punt NTC

Un grup de persones progressistes presenten aquest dilluns al centre cultural de la Societat Coral el Micalet, a la ciutat de València, un manifest de suport a un tercer govern del Botànic en les pròximes eleccions de maig de 2023. Al seu web fa setmanes que sumen centenars de signatures que secunden el text, entre les quals es troben figures destacades de la societat civil com Guillem Agulló i del món de la política com l'exconsellera Mireia Mollà i l'exsecretari general de Podem Antonio Montiel.

L’escrit emfatitza que encara queda “molta feina per fer, moltes mesures que cal desenvolupar per a continuar millorant la vida de la població valenciana”. Les persones promotores també alerten de la possibilitat que partits d’extrema dreta, “que volen acabar amb els nostres drets individuals i col·lectius”, poden desfer l’acció del govern del Botànic durant les darreres legislatures. 

Davant aquest escenari, Volem Tercer Botànic busca “recuperar la iniciativa i la mobilització” de la societat per a garantir la continuïtat de l’actual govern de coalició valencià. En aquesta línia, fan una crida a la col·laboració de les persones desil·lusionades i crítiques amb la gestió de l’executiu per a evitar “les polítiques conservadores de la dreta”. 

El manifest també demana als partits polítics progressistes que treballen per a “unir i sumar esforços”, atendre les demandes socials i fomentar la participació ciutadana. Açò és, asseguren, el que el País Valencià necessita per a “guanyar el present i el futur”. 

També et pot interessar

stats