Presenten una querella contra Ximo Puig per la gestió de la crisi sanitària

Simpatitzants de Vox l'acusen de no atendre les obligacions de vetlar per la salut de la població.

El president del Consell, Ximo Puig, durant una compareixença en el Palau de la Generalitat.
El president del Consell, Ximo Puig, durant una compareixença en el Palau de la Generalitat.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha sigut objecte d'una querella criminal davant el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana per un suposat delicte d'"abandó de les obligacions respecte del servei públic de vetlar per la salut i la protecció dels seus conciutadans".

Els promotors de la querella, simpatitzants de Vox que actuen a títol personal com a acusació popular, asseguren que Puig, "en la seua frivolitat i imprudència greu, ha anteposat els seus interessos electorals i polítics a la salut ciutadana, amb una clara desatenció del seu deure com a màxima autoritat de la Comunitat Valenciana".

En el text que s'ha presentat davant de l'alt tribunal se cita l'article 409 del Codi Penal per a concloure que "no ha existit una total transparència en la presa de decisions per part del querellat, els seus consellers i el gabinet de crisi". A més, manifesten "la deficient regulació i control de l'activitat de la població, necessària per a atenuar o evitar la propagació en progressió geomètrica del virus".

També et pot interessar

stats