Preocupació per les contradiccions d’Ábalos sobre l’AP-7

L’alcalde d’Oliva aposta per la gratuïtat d’una via que “està més que amortitzada” i anuncia mobilitzacions en cas que es continue cobrant el peatge.

Preocupació per les contradiccions d’Ábalos sobre l’AP-7
Preocupació per les contradiccions d’Ábalos sobre l’AP-7

Quan falta un any perquè finalitze la concessió de l’autopista AP-7 al grup Abertis, la incertesa sobre la futura gratuïtat del tram que discorre entre Alacant i Tarragona ha eixit a la palestra.

En declaracions a Les notícies del matí, l’alcalde d’Oliva, David González, s’ha mostrat preocupat per la falta de compromís del ministre de Foment, José Luis Ábalos, qui va destacar el passat mes d’octubre que més enllà de no ampliar els terminis de concessió de les vies que acaben i de reintegrar-les en la xarxa estatal, veia necessari arribar a un acord per a garantir la sostenibilitat de les autovies i el seu manteniment a llarg termini.

Ara, Ábalos ha declarat que l’autopista “serà gratuita per els veïns de l’entorn”, tot i que no ha concretat més detalls sobre com es materialitzarà aquesta mesura, i ha sembrat la confusió en anomenar el pagament de peatges com una de les possibilitats per a finançar el cost del manteniment i conservació de les carreteres ja amortitzades.

Per a González, el pagament selectiu és “una solució parcial, però en qualsevol cas, no sabem ni tan sols quina solució és”, i s’ha mostrat preocupat perquè, a falta de poc de temps que acabe la concessió Ábalos segueix “sense explicar quins són els plans del ministeri".

A més, ha ressaltat que es tracta d’una infraestructura que ha sigut prorrogada fins a tres vegades: “Està més que amortitzada”, ha dit. A més, ha incidit en la importància d’equiparar els valencians amb la resta de ciutadans d’Espanya ja que, ha dit, més del 80% de les vies ràpides de l’estat són gratuïtes i “és de justícia posar fi a aquesta situació de greuge comparatiu”.

Segons González, no hi ha una fórmula alternativa que no siga la construcció de moltes variants, i la solució més raonable és la gratuïtat per a tot el món.

Per això, ha anunciat que al llarg de les pròximes setmanes proposarà als seus homòlegs d’altres localitats emprendre accions i mobilitzacions per a evitar un escenari en què “d’alguna manera, el ministeri s’inventarà alguna fórmula per a seguir cobrant”.

També et pot interessar

stats