La precampanya valenciana pren força

Els candidats a la presidència de la Generalitat presenten les seues propostes en diversos actes.

VÍDEO | La precampanya valenciana pren força

Els polítics valencians es troben immersos en la precampanya de les pròximes eleccions convocades pel 28 d’abril. Aquest divendres, els candidats a la presidència de la Generalitat han presentat les seues mesures en diversos actes. 

A Albal, la candidata del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, ha participat en un acte al qual ha acudit el president de la Junta d’Andalusia, Juanma Moreno Bonilla. Ambdós polítics estan convençuts que un canvi a la Comunitat Valenciana és possible i que la fórmula de govern andalusa podria aplicar-s'hi.

Per la seua banda, Compromís ha presentat les seues candidatures a Alzira. Els candidats han destacat la defensa que ha fet el seu partit de la citricultura i en contra del tractat de lliure comerç amb Sud-àfrica. La coalició ha reivindicat la necessitat d'una nova legislatura amb Compromís a la Generalitat i als ajuntaments. 

El PSPV ha encetat aquest divendres una ronda de diàlegs amb diferents sectors. El candidat a la presidència, Ximo Puig, s’ha reunit amb el president de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana i candidat del PSPV en la llista al Senat per València, Pedro Rodríguez, al Centre del Carme de València. En la trobada, Puig ha apostat per donar un impuls a les polítiques relacionades amb la música com a senyal d'identitat dels valencians.

D’altra banda, al llarg de la jornada, el Partit Popular i Ciutadans han coincidit en una proposta electoral: reduir la despesa pública amb la supressió de diferents organismes, com ara la Conselleria de Transparència. El Partit Popular aposta per eliminar l'Agència Valenciana de la Innovació i, sobretot, l'Agència Antifrau, ja que “amb un equip d'inspecció fort i un altre organisme amb funcionaris es compleix molt millor aquesta finalitat que amb l'Agència Antifrau”, ha explicat Isabel Bonig. 

Unides Podem-Esquerra Unida ha presentat aquest divendres la proposta mediambiental de la coalició. El candidat a la presidència de la Generalitat, Rubén Martínez Dalmau, ha expressat la importància de la transició cap a energies netes i renovables, una mobilitat sostenible sense emissions, la protecció i el desenvolupament del territori i la recuperació per al sector públic de la gestió de l'aigua o dels serveis privatitzats en sanitat. 

També et pot interessar

stats