La precampanya electoral marca l’agenda política

Tant els líders dels partits a la Comunitat Valenciana i a l’Estat omplin aquest diumenge l’agenda d’actes.

Així queda el calendari electoral
Així queda el calendari electoral

L’ambient preelectoral impregna de ple la política valenciana i espanyola després que divendres el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va anunciar un previsible avançament de les eleccions generals. El primer cap de setmana després de saber-se que hi haurà doble cita a les urnes aquesta primavera (28 d’abril amb els comicis generals i el 26 de maig amb els municipals, autonòmics i europeus), tant els líders dels partits a la Comunitat Valenciana i a l’Estat han reblit l’agenda d’actes

Aquest diumenge l’expresident espanyol José Luis Rodríguez Zapatero i el president de la Generalitat, Ximo Puig, es desplacen a Gandia per a presentar l’alcaldessa, Diana Morant, com a candidata a la reelecció en les municipals. Dissabte a la nit ja van estar a Sagunt en la presentació de Darío Moreno com a candidat del PSPV a l’alcaldia. 

D’altra banda, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, clausura a Mèrida la Conferència Autonòmica del PSOE extremeny. Ja dissabte començava la carrera cap a la revalidació del càrrec al capdavant La Moncloa a Sevilla, on va protagonitzar un discurs marcat per la crida a la mobilització de l’esquerra amb l’objectiu de frenar la dreta. 

També es mou el PP, tant a la Comunitat Valenciana com en l’àmbit nacional. Un dia després de presentar a la ciutat de València les línies generals del PPCV pel que fa a educació, Isabel Bonig es trasllada a Poble Nou, una pedania de la ciutat de València, per a participar en la tradicional benedicció d’animals. I el líder del PP, Pablo Casado, presenta a Madrid les 42 candidatures de la serra Nord que concorren a les eleccions municipals.

Un dia després que els carrers de Barcelona s’ompliren de milers de persones (200.000 segons la Guàrdia Urbana i 500.000 d’acord amb l’organització) que clamaren contra el juí del procés independentista de Catalunya, el líder de Ciutadans protagonitza a la ciutat catalana un acte electoral. A banda d’Albert Rivera, hi assisteix també la presidenta del partit a Catalunya, Inés Arrimadas.

PP i Ciutadans han deixat clar que la situació de Catalunya serà, per a ells, el centre de la campanya. I tornar a aplicar el 155, una prioritat. 

També et pot interessar

stats