El PRC i el PSOE tanquen la crisi a canvi del suport als pressupostos generals

El Partit Regionalista de Cantabria també votarà a favor de les iniciatives per a complir "l’agenda social" del govern de Pedro Sánchez.

Membres de la comissió negociadora de PSOE i PRC en el Parlament de Cantàbria
Membres de la comissió negociadora de PSOE i PRC en el Parlament de Cantàbria / Europa Press

El PRC i el PSOE consideren tancada la crisi en el govern de Cantàbria. Han acordat que l'executiu central inclourà en els pressupostos generals de l'Estat per al 2020 les inversions pendents per a la regió a canvi que el diputat regionalista, José María Mazón, done suport als comptes al Congrés.

A més, el PRC es compromet que Mazón votarà a favor de les iniciatives que es presenten al Congrés per a complir "l’agenda social" del govern de Pedro Sánchez.

El PRC també ha inclòs un compromís perquè el finançament autonòmic mantinga l’statu quo vigent i que es tinga en compte el cost dels serveis en funció de criteris com l'orografia, la dispersió poblacional o el despoblament.

El no de Mazón en la investidura de Sánchez va precipitar a Cantàbria una crisi de govern després de fer públic el PRC el seu vot en contra pels acords entre el PSOE i ERC. Els socialistes a la regió van manifestar que el pacte que tenien amb els regionalistes en les eleccions autonòmiques estava trencat.

No obstant això, una setmana després, i una vegada superada la investidura, després d'una altra reunió de l'executiva, el PSC-PSOE va anunciar la seua voluntat de continuar en el govern regional.

També et pot interessar

stats