El PRC dona per fet el suport a la investidura de Sánchez

El líder del PSOE demana per carta a la militància que ratifique l'acord amb Unides Podem perquè és "imprescindible".

El diputat nacional del PRC, José María Mazón, en eixir de la reunió

El diputat nacional del Partit Regionalista de Cantàbria (PRC), José María Mazón, ha donat per tancat aquest dissabte l'acord amb el PSOE per a votar a favor d'investir Pedro Sánchez com a president del govern espanyol. Sempre que els socialistes no facen "concessions als partits independentistes per damunt de la Constitució i el respecte a les lleis". 

Mazón s'ha reunit a Oviedo amb la portaveu del PSOE al Congrés, Adriana Lastra. La trobada forma part de la ronda de converses prèvies que els socialistes estan mantenint aquests dies per a buscar suport a la investidura de Sánchez. En acabar, el diputat càntabre ha explicat que "hi ha hagut plena sintonia en els platejaments bàsics" tant pel que fa a l'àmbit estatal com a Cantàbria. 

El tema més delicat que s'ha abordat en la conversa és la situació catalana. L'únic diputat del PRC al Congrés ha dit que les formacions comparteixen que no pot haver-hi cap concessió per damunt de la Constitució. Ha apuntat que, tot i que el diàleg "sempre és possible", no es pot parlar en cap cas d'una "amnistia" o de "presos polítics". 

La formació nacionalista, que ja va donar suport a Sánchez en la investidura fallida del passat mes de juliol, també té altres reivindicacions com ara el pagament dels deutes pendents i l'agilització en les infraestructures compromeses. 

Carta de Sánchez a la militància 

Mentrestant el secretari general dels socialistes i president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha enviat una carta a la militància en què els sol·licita suport a l'acord amb Unides Podem, que qualifica d'"imprescindible" tenint en compte el resultat electoral del 10N. Segons ha dit, garanteix "un únic govern cohesionat, basat en la lleialtat i la solidaritat governamental". 

Carta de Pedro Sánchez a la militància

Des del Partit Popular asseguren que encara estan a temps de negociar amb els socialistes perquè no pacten amb Unides Podem, però afirmen que el primer pas l'ha de fer Pedro Sánchez. També en Ciutadans pensen que es pot arribar a una gran coalició amb el PSOE i el PP.

A la Comunitat Valenciana, el secretari general del PSPV i president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reivindicat que l'únic govern viable és el proposat pel PSOE i Unides Podem i ha alertat que no hi ha pla B.

També et pot interessar

stats