El PPCV tria l'alcaldessa de Requena Rocío Cortés per a presidir l'FVMP

Cortés promet "enfortir el municipalisme valencià" i fer "d'altaveu" sobre els "problemes comuns"

El secretari general del PPCV, Juanfran Pérez Llorca, posa amb l'alcaldessa de Requena, Rocío Cortés
El secretari general del PPCV, Juanfran Pérez Llorca, posa amb l'alcaldessa de Requena, Rocío Cortés / PPCV

El Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV) ha triat l'alcaldessa de Requena, Rocío Cortés, per a presidir la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), en què té majoria, després de les eleccions del 28 de maig.

Els populars posaran el seu nom damunt la taula en la XVI Assemblea General de l'FVMP, que se celebrarà aquest dimecres, juntament amb el de l'alcalde de Benicarló, Juanma Cerdà, com a vicepresident primer. La vicepresidència segona previsiblement l'ostentarà l'alcalde d'Elda, el socialista Ruben Alfaro, i queda per conéixer la tercera, assignada a Compromís.

El secretari general del PPCV, Juanfran Pérez Llorca, ha justificat la decisió en la trajectòria de Cortés, advocada, economista i professora en la UPV "amb una enorme capacitat de treball i de diàleg a l'hora d'entendre's amb tots els grups polítics i amb un marcat caràcter reivindicatiu".

De l'alcaldessa de Requena, ha destacat "el seu paper de dona emprenedora [va ser premiada per aquesta faceta per l'Ajuntament de València] i el coneixement de la realitat municipal, particularment en matèria de despoblació".

Malgrat la majoria en l'FVMP, el secretari general del PPCV Juanfran Pérez Llorca ha instat totes les formacions a donar suport a la proposta de Cortés. "No volem passar el corró", ha dit el popular, que ha manifestat el compromís del PP perquè "tots els partits polítics que tinguen representació formen part dels òrgans de govern” de la federació.

"Em compromet a estar prop dels veïns i donar als ajuntaments la flexibilitat que necessiten. És un honor i un compromís personal”, ha manifestat l'alcaldessa de Requena en un comunicat. Rocío Cortés assegura que vol "enfortir el municipalisme valencià" i fer "d'altaveu" sobre "problemes comuns" com "la despoblació, la desaparició de xicotets comerços, els problemes de transport, o les limitacions econòmiques".

També et pot interessar

stats