El PPCV trenca en les Corts la unitat política davant la crisi del coronavirus

Bonig qüestiona la gestió del Consell sobre la crisi de la Covid-19 i acusa Puig de mentir.

Ple de les Corts
Ple de les Corts / GVA

24 hores ha durat la unitat del grups polítics amb el Consell per la gestió de la crisi del coronavirus. Un alineament amb el govern valencià que els portaveus dels partits escenificaren aquest dimecres al Palau de la Generalitat amb una crida a la calma col·lectiva. Aquests dijous, a les Corts, el PPCV ha passat del “suport absolut” que havia anunciat respecte de les decisions del Consell per a gestionar la proliferació de la Covid-19, a qüestionar-les obertament.

La líder popular Isabel Bonig ha acusat el president de la Generalitat de faltar a la veritat durant la reunió que va mantindre amb la resta de síndics i la consellera de Sanitat. "Ahir van mentir. Li preguntàrem si hi havia més casos de morts i digueren que no", ha dit Bonig, en referència a l'anunci, en la compareixença vespertina de la consellera, que Sanitat investigava si dues morts més per pneumònia guarden relació amb el coronavirus.

Puig ha recordat a Bonig que el protocols els marquen els experts i depenen del Ministeri de Sanitat, que determina l'acció a les comunitats autònomes. El president ha retret a la líder del PP la falta de sentit d'Estat. “Jo pensava que la tindria en algun moment però no és possible. S'alinea amb Salvini i Le Pen, el pitjor de la política”, ha manifestat el cap del Consell.

També Ana Barceló ha retret a Bonig aquesta actitud, després de recordar-li que la reunió d'aquest dimecres va tindre l'oportunitat de preguntar a dos experts de la conselleria. “No es pot faltar a la veritat. A una líder del partit majoritari també se li ha d'exigir responsabilitat. La mateixa que a aquest govern", li ha dit Barceló.

La gestió del coronavirus també ha causat una picabaralla entre la consellera i el portaveu del PP de Sanitat Juan José Zaplana. "La confiança es guanya, i vosté no té la d'aquest grup", li ha etzibat el diputat popular a Barceló. Zaplana ha qüestionat a les Corts la cancel·lació de congressos científics i la prohibició als aficionats d'assistir a esdeveniments esportius, mentre es permet l'accés lliure a les macletades, concerts o espectacles de bous. “La seua intervenció constata la irresponsabilitat d'un portaveu de sanitat, que ara mateix hauria d'estar al costat del govern", li ha respost Barceló.

La consellera també ha oferit dades sobre la investigació pel possible contracte irregular de 350 equips informàtics. Barceló ha volgut llevar les ombres que sobre el cas estén l'oposició: ha explicat que la responsable ha sigut destituïda i ha assegurat que les conclusions de l'expedient es transmetran a la Fiscalia.

També et pot interessar

stats