El PPCV recorre contra el Pativel perquè ‘‘tiny de dol el litoral valencià’’

Denuncia que el Consell ha tramitat el projecte ‘‘sense escoltar’’ les persones afectades.

El PPCV recorre contra el Pativel perquè ‘‘tiny de dol el litoral valencià’’
El PPCV recorre contra el Pativel perquè ‘‘tiny de dol el litoral valencià’’

El PPCV ha presentat un recurs contenciós administratiu contra el Pla d’acció territorial de la infraestructura verda del litoral de la Comunitat Valenciana (Pativel) perquè, al seu parer, en lloc de protegir el territori, ‘‘tiny de dol el litoral valencià’’. 

El document està signat per la portaveu de Medi Ambient i Ordenació del Territori del PP a les Corts, Elisa Díaz, qui ha destacat que ja s’han presentat més de 50 recursos contra el Pativel perquè tant el PP com la societat civil ‘‘han dit prou’’ davant aquest pla del Govern valencià. 

Díaz ha alertat de la ‘‘indefensió’’ que ha patit la ciutadania durant el procediment del Pativel perquè es va tramitar ‘‘sense participació ciutadana’’ i ‘‘sense escoltar les persones a les quals el Botànic deia que venia a rescatar’’. També ha denunciat que el projecte ‘‘ha privat els propietaris dels drets adquirits’’ i que manca ‘‘d’informe de viabilitat econòmica real’’ perquè és ‘‘fals’’ que no comporta cap tipus d’indemnització, com sosté la Generalitat.

La portaveu d’Ordenació del Territori explica que el Pativel és un dels projectes mediambientals que més ha ‘‘preocupat’’ el PPCV aquesta legislatura, per això la formació ha mantingut reunions ‘‘constants’’ amb les persones perjudicades dels municipis afectats, com ara Oliva, Gandia, Orpesa o Alcalà de Xivert.

També et pot interessar

stats