El PPCV reclamarà en els ajuntaments i les Corts un model de finançament autonòmic just per a la Comunitat Valenciana

Presentarà mocions en els consistoris de Castelló, València i Alacant perquè el territori valencià obtinga un 10% més de pressupost.

Isabel Bonig s'ha mostrat “preocupada” per la desacceleració econòmica de la Comunitat Valenciana.
Isabel Bonig s'ha mostrat “preocupada” per la desacceleració econòmica de la Comunitat Valenciana.

L'executiva regional del Partit Popular de la Comunitat Valenciana d'aquest dilluns ha acordat presentar mocions en tots els ajuntaments i una proposició no de llei a les Corts per a demanar que s'accelere el canvi del model de finançament autonòmic.

La presidenta del partit a la Comunitat Valenciana, Isabel Boning, ha denunciat que el Consell ha tret de l'agenda política la reivindicació per a posar fi a l'infrafinançament. Bonig ha recordat que en abril el president del Govern, Pedro Sánchez, va dir que el canvi de model de finançament “era qüestió de voluntat política i de lideratge” i l'ha instat a aplicar eixa afirmació.

La dirigent popular diu que el PP ja va iniciar els treballs per a aconseguir un repartiment més equitatiu entre les comunitats autònomes i ara demana als socialistes que treballen per a assolir el canvi. Bonig convida a Sánchez a “fer modificacions en el pressupost general de l'Estat perquè apleguen -a la Comunitat Valenciana- les inversions que va prometre al president de la Generalitat, Ximo Puig, en octubre” en funció de la població actual. Per contra, diu Bonig, “dona la impressió que tot és postureig i mentida perquè, a l'hora de la veritat, no hi ha voluntat política, ni lideratge per a canviar el model de finançament”.

Per altra banda, Isabel Bonig s'ha mostrat “preocupada” per la desacceleració econòmica de la Comunitat Valenciana. Ha preguntat al president de la Generalitat quines mesures ha previst “davant l'augment del 8% dels concursos de creditors” en el nostre territori, ja que ells “només veuen pujades d'imposts, traves al sector privat i augment del sector públic”.

La dirigent dels populars valencians també ha demanat la compareixença urgent de la consellera de sanitat, Ana Barceló, davant el “caos” de la gestió sanitària a les comarques valencianes.

Respecte al candidat popular a l'alcaldia de València, ha dit que la direcció nacional del partit ha determinat que se sabrà després de les eleccions andaluses. No obstant això, ha explicat que li ha “sorprés molt” la candidatura del socialista Jorge Rodríguez, perquè és una persona “imputada presumptament per casos de corrupció i que va passar una nit al calabós”. Bonig ha aprofitat per a preguntar a la vicepresidenta del consell, Mónica Oltra, “si és ètic i estètic” que Rodríguez siga el candidat a l'alcaldia d'una ciutat “tan important" com Ontinyent.

També et pot interessar

stats