El PPCV proposa modificar la normativa sobre pólvora per a abaixar el seu preu

Proposen augmentar les hores d'emmagatzematge de la pólvora i que no faça falta fer diversos repartiments.

Els portaveus del PP a les Corts, Felipe Carrasco i Luis Martínez

Els portaveus d'Indústria i de Cultura del PP a les Corts, Felipe Carrasco i Luis Martínez, han anunciat aquest dijous la presentació d'una proposició no de llei per a modificar la normativa sobre pólvora a la Comunitat Valenciana davant l'augment del seu preu.

Segons Carrasco, el preu de la pólvora s'ha incrementat en un 52% en l'últim any i un 300% des de 2006. Per això, els dos portaveus han instat la resta de partits a "alinear-se junts", ja que els col·lectius festers "no troben solucions" perquè el preu de la pólvora no s'incremente més, un fet que provoca que es reduïsca el nombre de festers i no s'executen tots els actes tradicionals dels municipis valencians.

Martínez ha declarat que l'article 26 del reial decret, promulgat el 2017 pel PP, va ser aprovat amb la intenció que la pólvora comptara amb major seguretat però això ha desencadenat un augment del seu preu. Per això, proposen millorar la llei per tal que es puguen augmentar les hores d'emmagatzematge de la pólvora (de 72 a 96 hores) i no faça falta fer diversos repartiments.

També et pot interessar

stats