El PPCV presenta una iniciativa contra el peatge en les autovies

Manolo Mata diu que els populars no tenen legitimitat per a parlar de peatges després d'haver obstaculitzat durant anys l'alliberament de l'AP-7.

Miguel Barrachina, diputat del PP a les Corts

El portaveu d'Infraestructures del PP a les Corts, Miguel Barrachina, ha demanat aquest dilluns al Consell que "no hipoteque els valencians" amb taxes en les autovies quan es materialitze la liberalització de l'autopista AP-7.

Segons ha anunciat Barrachina en una roda de premsa, el Grup Popular presentarà una proposició no de llei perquè, entre altres iniciatives, les Corts s'oposen a qualsevol tipus de peatge, siga de titularitat autonòmica o estatal. Aquesta és una mesura anunciada pel ministre de Foment, Jose Luis Àbalos, que està en estudi per a finançar el manteniment d'aquestes vies.

Entre les iniciatives de la proposició està també que les Corts mostren el seu suport a eixamplar la V-21 a l'entrada a la ciutat de València.

Mata: "Brindarem pel comiat del peatge de l'AP-7"

El síndic del PSPV-PSOE en les Corts, Manolo Mata, ha indicat que, si en les pròximes setmanes hi ha govern socialista a Espanya, "els brindis de comiat de l'any 2019 seran també els brindis de comiat del peatge de l'AP-7".

Mata ha recordat que Barrachina "es va oposar al Reial decret 18/2018 per a, precisament, defensar als concessionaris de les autopistes". Al seu parer, la norma, aprovada pel govern de Pedro Sánchez, "beneficia d'una manera espectacular els usuaris de les carreteres espanyoles".

Dalmau: "L'AP-7 no pot ser un element discriminatori"

El vicepresident segon de la Generalitat, Rubén Martínez Dalmau, s'ha congratulat des de Xàtiva de la decisió del govern espanyol d'eliminar el peatge de l'AP-7. Segons ha dit, els valencians i les valencianes han pagat tres vegades el cost i han patit el que ha qualificat d'un "autèntic impost a la mobilitat".

Dalmau ha assegurat respecte a la liberalització l'autopista que "no pot ser un element discriminatori en referència amb altres vies de l'Estat". Per tant, ha dit, la solució "s'ha de veure en el marc de totes les vies de l'Estat".

També et pot interessar

stats