El PPCV exigeix retirar el pla que "imposa" el valencià en el menjador de col·legis

Els populars denuncien que el model lingüístic puga portar el castellà a una situació residual.

Beatriz Gascó, portaveu d’Educació del PP
Beatriz Gascó, portaveu d’Educació del PP / @ppcv (Twitter)

La portaveu d’Educació del PP en les Corts, Beatriz Gascó, ha exigit al Consell la retirada immediata del pla que, segons els populars, “imposa el valencià” als centres escolars fins i tot en qüestions sobre les quals “no tenen competències”.

La diputada ha recordat que els plans de normalització lingüística són actes administratius de compliment obligat i la seua funció és que els centres expliquen com promocionaran les llengües.

Gascó ha criticat que l’actual govern deixa de costat la promoció de l’anglés i del castellà i que ara els centres únicament han d’explicar com promocionen el valencià. La popular ha afirmat que el model lingüístic del Botànic no busca l’aprenentatge de llengües, sinó “la imposició del valencià”.

La portaveu ha denunciat que el model lingüístic del govern valencià busca “un sistema monolingüe” valencià i que podria portar el castellà a una situació de “llengua residual”.

Gascó ha recriminat que ni el conseller d’Educació ni el secretari autonòmic hagen sigut capaços de justificar els paràmetres establits, que considera “més ideològics que educatius” i ha recordat que aquest projecte es va posar en marxa “amb el decret de xantatge lingüístic”.

També et pot interessar

stats