El PPCV eliminarà agències com les d'Innovació o l'Antifrau si governa després del 28A

Oltra insta als partits que volen suprimir entitats per a previndre la corrupció a explicar "per què no volen posar-ho més difícil als lladres".

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, aquest divendres durant la presentació del programa
La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, aquest divendres durant la presentació del programa

El PP ha presentat, aquest divendres a València, el seu programa electoral de cara a les pròximes eleccions autonòmiques. La candidata a presidenta Isabel Bonig ha anunciat que hi haurà mesures estrela sobre els gran ítems del seu projecte, però no serà fins aquest dissabte quan començarà a fer-los públics. 

De moment ha avançat que els populars derogaran algunes lleis, com ara la de plurilingüisme, també retallaran en l'administració pública. L'objectiu, segons ha explicat la líder del PPCV, és "llevar-li greix" a l'administració, i per a això clavarà la tisora en entitats com ara l'Agència d'Innovació o l'Agència Antifrau.

Ciutadans: un estalvi de 750 milions

D’altra banda, el candidat a presidir la Generalitat per Ciutadans, Toni Cantó, s'ha compromés a estalviar 750 milions d'euros en la Generalitat si és president. Durant la presentació del seu programa de campanya, el líder de la formació taronja ha acusat el govern del Botànic d'engrossir la llista d'alts càrrecs i assessors, que ell substituirà, segons diu, per una gestió eficient. 

Per això, ha manifestat la intenció que aquestos diners es destinen a polítiques socials, a reforçar la sanitat i l'educació públiques per a reduir les llistes d'espera i posar fi als barracons. També vol destinar més recursos a la dependència. 

Oltra les polítiques per a previndre la corrupció

La candidata de Compromís a la presidència i també vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha defensat els organismes posats en marxa pel govern valencià per a previndre la corrupció, com ara l'Agència Valenciana Antifrau que qüestiona Bonig o el Sistema d'Alertes Primerenques Anticorrupció (Satan). Davant de les propostes del PPCV i Ciutadans de reduïr l'administració valenciana, que hauran d'explicar per què no volen "posar-ho més difícil als lladres i als corruptes". Oltra ha respost a la proposta del PPCV durant la roda de premsa que ofereix setmanalment després del ple del Consell. 

Podem: ‘nova transició verda’

Unides Podem-Esquerra Unida ha posat el focus aquest divendres en les polítiques mediambientals. El candidat a presidir el govern valencià, Rubén Martínez Dalmau, ha presentat la proposta de la coalició, una 'nova transició verda', acompanyat dels candidats i les candidates a les Corts, Rosa Pérez Garijo. Julià Álvaro, Beatriu Gascó i Ferran Martínez. 

Tots han remarcat la importància de la necessitat d'un canvi de model més sostenible. La seua proposta gira al voltant de quatre eixos fonamentals: la transició energètica a energies netes i renovables; una mobilitat sostenible sense emissions; la protecció i desenvolupament del territori i la recuperació d'allò públic com ara la gestió del cicle de l'aigua o dels serveis privatitzats en sanitat.

També et pot interessar

stats