El PPCV acusa el Consell "d'improvisar i d’abandonar els sanitaris"

Els populars qüestionen les noves restriccions per la falta d'un pla de reforçament del personal sanitari.

El PPCV acusa el Consell "d'improvisar i d’abandonar els sanitaris"
El PPCV acusa el Consell "d'improvisar i d’abandonar els sanitaris"

El portaveu de Sanitat del Grup Parlamentari Popular, José Juan Zaplana, ha acusat el president de la Generalitat, Ximo Puig, i la consellera de Sanitat, Ana Barceló, "d'improvisar i d’abandonar els sanitaris".

Zaplana ha criticat la nova bateria de restriccions que ha aprovat el Consell per a frenar l'avanç de la pandèmia perquè "no van acompanyades de mesures sanitàries" ni són "cap reforç" en la campanya de vacunació per al personal dels centres de salut i dels hospitals, segons ha manifestat en un comunicat. Un text en què culpa el president de la Generalitat, Ximo Puig, i la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, d’"incompetència" i del fet que "la Comunitat Valenciana vaja en picat i tinga les pitjors dades d'assistència Covid de tot Espanya".

El portaveu popular considera que "els sanitaris estan abandonats" i reclama que es reforcen les plantilles d'atenció primària, de les UCI dels hospitals i de les residències, entre altres serveis. A més, demana "un pla intensiu de vacunes per a tots els sanitaris, públics i privats, per a atendre persones Covid, i també per a persones sense Covid que passen situacions dramàtiques".

Reclama "més claredat, transparència en les dades i que es traslladen menys contradiccions i menys incertesa a la ciutadania". Segons Zaplana, cal que hi haja "un únic govern i una única veu. I si hi ha deslleialtats per part de socis de govern, com Oltra o Dalmau, que n’isquen. "En paraules d'Oltra, si no aporten, que s'aparten", afirma el portaveu popular.

També et pot interessar