El PP i Vox trenquen la unanimitat a les Corts sobre el projecte de llei de llibertat sexual

Isabel Bonig ha preferit analitzar-ne el text primer i Ana Vega ha posat en dubte la veracitat de les denúncies per violència masclista.

El PP i Vox trenquen la unanimitat a les Corts sobre el projecte de llei de llibertat sexual
El PP i Vox trenquen la unanimitat a les Corts sobre el projecte de llei de llibertat sexual

Tots els grups polítics amb representació en les Corts, excepte el PP i Vox, han mostrat el suport perquè la nova llei de llibertat sexual, la tramitació de la qual ha iniciat aquest dimarts el Consell de Ministres, supose un avanç en la protecció de les dones i més contundència penal davant dels delictes sexuals.

El síndic socialista, Manolo Mata, ha opinat que l’estat espanyol ha de fer avançar en la idea d’imposar penes judicials a qui force relacions no consentides, i ha advertit que el text legal encara haurà de passar “molts filtres perquè no cometem errors”. En aquest sentit, el síndic de Compromís, Fran Ferri, ha donat suport al concepte de “només sí és sí” per a evitar que ocórreguen més casos d’agressions en què es qüestione les víctimes.

La portaveu d’Unides Podem, Beatriu Gascó, ha opinat que el projecte de llei “recull l’esperit i les batalles del col·lectiu feminista en els últims anys” i suposa un canvi de paradigma. Per la seua part, la diputada de Ciutadans, Mercedes Ventura ha considerat que “tota mesura que afavorisca la protecció de la dona és benvinguda”.

Per la seua part, la síndica del PP, Isabel Bonig, ha criticat que és una llei feta a correcuita i ha considerat “prudent” analitzar primer el text legislatiu abans de pronunciar-se. Però el grup que se n’ha desmarcat totalment ha sigut Vox. De fet, la síndica, Ana Vega, ha posat en dubte la veracitat de totes les denúncies per violència masclista que reben els tribunals.

També et pot interessar

stats