El PP i Vox es reuneixen per a avançar en un acord que investisca Juanma Moreno a Andalusia

García Egea ha mostrat la disposició del seu partit a modificar la llei de violència de gènere en el Congrés

Juanma Moreno
Juanma Moreno / Efe

Els secretaris generals del PP i de Vox, Teodoro García Egea i Javier Ortega Smith, es reuneixen aquest dimarts a Madrid per a tractar d'avançar en un acord per a una futura investidura de Juanma Moreno com a president de la Junta d'Andalusia.

Els populars diuen que és una mera reunió de treball i l'equiparen amb les que van mantindre tots dos partits el desembre passat durant la negociació sobre la composició de la mesa del Parlament d'Andalusia, en què Vox va obtindre un lloc.

García Egea ha mostrat la disposició del seu partit a modificar la llei de violència de gènere en el Congrés, una de les reclamacions que ha fet Vox a Andalusia per a donar el seu suport. No obstant això, ha assegurat que el debat no se centra en aquest aspecte, sinó a aconseguir el canvi en la regió.

Així, no té previst posar en la taula cap oferta concreta en aquest sentit, ja que el que és fonamental per al PP és que s'inicie la legislatura, i qualsevol canvi normatiu s'abordaria després en el Parlament.

El número dos del PP ha advertit que "l'única esperança de Susana Díaz de seguir al capdavant de la Junta es diu Vox", perquè la política socialista tornaria a governar si no donen el suport a Moreno.

El president de Vox, Santiago Abascal, va assegurar que el partit portarà propostes "coherents" amb el seu programa i "al més constructiu possible", amb l'objectiu d'aconseguir un pacte "per escrit, públic i transparent".

També et pot interessar