El PP i Vox rebutgen l'ús de llengües cooficials al Congrés, mentre que el PSOE ho considera "complex"

Els socialistes van votar l'any passat en contra d'un canvi de reglament a la cambra baixa per a usar llengües cooficials

Imatge del Congrés dels Diputats / À Punt NTC

La proposta de la líder de Sumar, Yolanda Díaz, de facilitar l'ús de les llengües cooficials al Congrés ha generat polèmica. Per al PP és una cortina de fum i Vox assegura que és el castellà el que corre perill. El PSOE, per la seua banda, creu que en la pràctica seria complex.

Els socialistes van votar en contra d'un canvi en el reglament l'any passat. Aquest dijous el PSOE ha defés que les llengües s'han d’utilitzar en qualsevol espai, tot i que assenyala dificultats pràctiques.

"El que defenc és un ús normalitzat de les llengües, que és el que ha fet el Govern al llarg d'aquests anys en distintes institucions, sabent que després en la pràctica és més complex per intendència", ha assegurat la diputada electa del PSOE i portaveu del Govern en funcions, Isabel Rodríguez. També ha acusat el PP de desprotegir les llengües cooficials en els territoris on ha pactat amb Vox.

Per als d'Abascal, que presideixen les Corts i el Parlament de les Illes Balears, que es puguen fer servir llengües cooficials al Congrés dels Diputats és "grotesc", com ho ha definit el vicepresident de Vox, Jorge Buxadé. "S'ha de garantir el dret d'utilitzar l'espanyol en els parlaments regionals en igualtat de condicions amb les llengües cooficials", ha afegit.

El PP parla de cortina de fum per a amagar les negociacions del bloc progressista de cara a la investidura.

El vicesecretari d'organització del PP, Miguel Tellado, creu que "no és una demanda real dels espanyols". Per al popular, la mesura és una de "les cortines de fum del Govern per a no parlar del que verdaderament importa: la governabilitat del nostre país està en mans dels independentistes".

També et pot interessar

stats