El PP i Vox presenten a les Corts una iniciativa en defensa del món taurí

Demanen que es revisen els criteris d'adjudicació d'ajudes, igualtat de tracte respecte a altres entitats culturals i garantir la llibertat dels aficionats per a poder acudir a espectacles taurins

Els impulsors de la presentació de la iniciativa en defensa del món taurí, aquest matí, a les Corts
Els impulsors de la presentació de la iniciativa en defensa del món taurí, aquest matí, a les Corts / Vox

El torero Vicente Barrera i el periodista Salva Ferrer han sigut els representants del sector taurí en la presentació de la iniciativa parlamentària promoguda pel Partit Popular i Vox en les Corts, en la qual els dos grups demanen al govern d'Espanya una "igualtat de tracte davant de la resta de moviments culturals a Espanya". En la presentació de la iniciativa, el diputat popular Luis Martínez ha assegurat que la proposta arreplega "el sentir de l'afició a la tauromàquia" i es basa "en la defensa de la igualtat i de la llibertat", en una proposició que demana la "defensa de la llibertat" per a poder acudir a espectacles taurins.

La proposta també demana al Consell que existisca una igualtat en les subvencions i que À Punt arreplegue els actes taurins "que formen part de la nostra cultura i arrels", així com la defensa d'igualtat de tracte respecte a altres entitats culturals.

Barrera, que ha agraït la iniciativa als grups parlamentaris, ha demanat "que cesse la persecució al món taurí". "Demanem gaudir de la nostra cultura en llibertat. No ens poden assetjar ni fer escrache a les portes de les places de bous i, lluny de defensar-nos, assetjar també el sector des de les mateixes institucions", ha declarat.

El torero ha denunciat que en el reial decret "han exclòs expressament els ramaders taurins. Això significa una persecució ideològica, una xenofòbia cultural contra el món del bou, ja que som l'única cultura a la qual no sols no ens ajuden sinó que ens graven, amb un cànon afegit". També ha reivindicat que el sector vol "el que és just", ja que opina que "no es pot ajudar a tot el món de la cultura llevat de nosaltres", i ha demanat al PSOE que done suport a aquesta iniciativa en les Corts perquè el sector "és part de la societat civil i tenen una responsabilitat amb nosaltres".

En la proposta, tant el PP com Vox demanen instar el govern d'Espanya que revise els criteris d'adjudicació d'ajudes, "amb la finalitat d'igualar la tauromàquia amb la resta de les activitats culturals subvencionades", així com garantir la llibertat dels aficionats taurins "sense que puguen veure's intimidats". I han requerit al Consell que "atenga" les necessitats del sector i igualen al sector taurí les ajudes que el Consell dona al món de la cultura, així com que aquestes subvencions també s'incloguen en les diputacions provincials i els ajuntaments.

De la mateixa manera, han reclamat dotar de noves línies pressupostàries dirigides a ajudes a les ramaderies braves, després d'unes pèrdues almenys de 16 milions d'euros, així com elaborar "un protocol clar" per a poder fer festejos taurins en recintes tancats, que garantisquen la seguretat dels participants i els espectadors.

També et pot interessar

stats